Mannen denken eerst aan seks en pas dan aan eten

Er zijn een aantal basisbehoeftes in het leven van dieren en mensen die boven al het andere gaan. Eten, drinken, slapen, veiligheid en voortplanten zijn genetisch gecodeerd, dat is bij ons mensen niet anders.

Hoewel de volgorde van die oerdriften wel kan verschillen. Sommige wetenschappers zeggen dat het een mythe is dat mannen elke 7 seconden aan seks denken, maar mannen hebben wel extra cellen die de constante drang naar seks aanwakkeren…

Zo toont onderzoek van de University College of London aan.

Het werd in elk geval aangetoond bij wormen, een soort (Caenorhabditis elegans) die vaker wordt gebruikt om neurale circuits in kaart te brengen. geliefd als proefpieren omdat ze veel genen die dezelfde zijn als die van de mens.

Op de wormen werden verschillende tests uitgevoerd waarbij ze hongerig werden losgelaten in een zoutrijke omgeving. Zo associeerden ze zout met trek in voedsel. Daardoor bleven de wormen ver uit de buurt van hoge concentraties zout wanneer ze naar een nieuw verblijf werden verplaatst.

Maar, wanneer er een mogelijke partner in een zoutrijk verblijf zat (en geen voedsel), dan haastten de mannetjes zich er naar toe. Mannelijke wormen zonder die extra cellen kozen lieten de honger voorgaan.

Het mannelijke brein bevat neuronen die vrouwen niet hebben, en andersom. Ben je een man en krijg je vaak te horen dat je maar aan 1 ding denkt? Zeg dan dat vooral dat het aangeboren is.

Lees ook:Sperma in plaats van insuline spuiten
Lees ook:Het vrouwelijk orgasme betekent: welkom aan boord!
Lees ook:Nieuw bij erectieproblemen: potentie parels voor in de penis
Lees ook:Safe sex door pil steeds safer
Lees ook:Seks en sperma houden hersenen scherp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>