Mannen met erectieproblemen moeten nu extra zon pakken!

In de periode van september t/m april zijn er in Nederland te weinig zonuren en zonkracht om voldoende vitamine D aan te maken.

Het overgrote deel van de Westerse bevolking heeft dan ook een tekort aan deze belangrijke bouwstof.

Ook in de zomerperiode, wanneer er in theorie voldoende zonlicht is, kampen velen met een tekort, vanwege onze moderne leefstijl die zich vooral binnen afspeelt.

De zonvitamine is belangrijk vanwege de preventieve werking tegen vaatproblemen in het algemeen.┬áMannen met erectieproblemen, wat ook alles met de bloedvaten te maken heeft, hebben meestal ook een vitamine D-tekort…..

Dat blijkt uit Europees onderzoek onder leiding van professor Barassi in Milaan.

De mannen met erectiestoornissen werden ingedeeld in verschillende groepen, waarbij de oorzaak van het niet, minder vaak of minder lang hebben van een erectie verschilt.

De groep waarbij vaataandoeningen de oorzaak waren, had het laagste peil vitamine D. Maar ook de mannen zonder vaataandoeningen of met een psychische oorzaak gekoppeld aan de erectiestoornis, hadden een tekort.

Dit ligt in de lijn van eerdere onderzoeken naar vitamine D in relatie tot libido en testosteron. Zo veel mogelijk de zon in dus. Suppletie en/of het gebruik van een door de EU als veilig geclassificeerde zonnebank bieden een alternatief om toch voldoende vitamine D te krijgen of aan te maken.

Lees ook:De beste vitamines en supplementen voor je …… penis
Lees ook:Kijk hoe groot je erectie nog is als je 40, 50 en 60 bent!
Lees ook:De anticonceptiepil ligt bijna op zijn nachtkastje
Lees ook:Oudere mannen houden met seks hun testosteronspiegel op peil
Lees ook:Hartaanval op komst? Uw piemel waarschuwt u!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>