Mannen laten met het verwekken van een zoon een stukje DNA achter in de hersenen van hun vrouw

brain-and-sperm

Van seks zonder condoom komen kinderen (hopelijk gewenst), maar ook soa’s (altijd ongewenst). Maar er is nog iets: vrouwen dragen voor altijd het DNA uit het sperma van hun minnaars met hen mee. Tenminste als ze een zoon van hem baren………………

Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Seattle en het Fred Hutchinson Cancer Research Center. Het was een geval van serendipiteit. Ze deden namelijk een studie naar zwangere vrouwen en bepaalde aandoeningen. Ze ontdekten dus eigenlijk toevallig dat veel vrouwen mannelijk DNA in hun hersenen hebben.

Van alle 59 geteste vrouwen had 63% levend mannelijk DNA in haar hersenen. Na veel onderzoek gedaan te hebben kwam men erachter dat dit zogenaamde ‘microchimerisme’ in de hersenen wordt veroorzaakt door het zwanger worden van een zoon van de bewuste man.

Vrouwen dragen alleen het DNA van de mannen mee waarvan ze zwanger zijn geraakt van een zoon. Hebben vrouwen geen zoon? Dan is het DNA van de man mogelijk overgedragen, omdat ze een miskraam of abortus hebben gehad. Maar in zeer zeldzame gevallen – maar zo kan het onderzoek niet met duidelijkheid aantonen – komt het mannelijke DNA op een andere manier via geslachtsgemeenschap in het brein van de vrouw terecht.

Lees ook:Berichten met naakt en seks verwerken we sneller
Lees ook:Seks wordt in de toekomst nog louter een recreatieve oefening
Lees ook:Paniek in pornoland: tweede geval hiv in een paar weken
Lees ook:Vrouwen mogen topless in Zweedse zwembaden
Lees ook:Mannen worden gruizig van naakte vrouwen; hoeveel bloot heeft een vrouw nodig?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>