Haal nu de morning after-pil in huis voor als je plots geil wordt met de kerst!

‘Getting ‘turned on’ this Christmas?’ Dat is de duidelijke boodschap van de BPAS, de Britse Zwangerschaps Advies Dienst in hun jaarlijkse december-campagne.

Want dicht op elkaar en met veel drank in de mik, kunnen er blijkbaar dingen gebeuren die je niet in de planning had.

En dan kun je de morning after-pil maar beter paraat hebben liggen…..

Zo hoopt de dienst wat (kerst)licht te werpen op het grote aantal ongewenste zwangerschappen die altijd het gevolg zijn van de feestdagen en hier een rem op te zetten door gratis verspreiding van de zogenaamde noodpil.

In 2010 alleen al zijn in Groot-Brittanniƫ 190.000 abortussen gepleegd, waarvan 4.000 bij meisjes onder de 16 en jaar 12.000 bij meiden van 16 en 17.

Op deze wijze willen ze ervoor zorgen dat de meiden de anticonceptie alvast beschikbaar hebben, omdat veel huisartsenposten en ziekenhuizen minder of helemaal niet geopend zijn met Kerstmis en Oud & Nieuw.

De campagne, waarop het woord ‘sex’ in de vorm van gekleurde kerstlichtjes prijkt moet vrouwen en meisjes aanzetten online een formulier in te vullen voor het verkrijgen van de gratis morning-after pil. Daarbij moeten ze wel naam, adres en telefoonnummer prijsgeven waarna ze opgebeld worden door een verpleegkundige voor een ‘kort’ (lees: 15 minuten) gesprek.

Dit vooral om na te gaan of de vrouwen/meisjes in kwestie geen leverproblemen of andere aandoeningen hebben die voor zware bijwerkingen kunnen zorgen. Wanneer meisjes onder de 16 zijn, krijgen ze advies hun huisarts te consulteren. Ook basisinformatie wordt meegegeven, zoals het feit dat deze pil tot 72 uur na de seks effectief is.

Critici beschouwen deze campagne als cynische marketingstrategie. Ze beschuldigen BPAS ervan dat ze misbruik willen maken van deze eindejaarsperiode om hun diensten te promoten omdat de vraag voor abortus naar alle waarschijnlijkheid opnieuw zal stijgen.

Norman Wells van ‘Family Education’ drijft de kritiek nog een stap verder: “Toen het gebruik van de morning-after pil werd goedgekeurd, is afgesproken dat die alleen voor uitzonderlijk gebruik zou zijn en dat het voorschrijven ervan door artsen zou geschieden. Het promoten ervan als een noodpil en het gratis beschikbaar stellen is een gevaarlijk experiment met ongekende gevolgen op lange termijn”.

Woordvoerster van BPAS, Ann Furedi, verdedigt als volgt: “Wij zijn er om vrouwen te helpen bij het voorkomen van een abortus, net als we ook eersteklas zorg bieden bij het beĆ«indigen van een ongewenste zwangerschap. We hopen met het gratis toegankelijk maken van de morning after-pil via 1 telefoontje vrouwen aan te zetten het ding in huis te halen, want je weet maar nooit.”

Lees ook:Neuken met de kerstman ?
Lees ook:Maandagen staan stijf van de soa-stress
Lees ook:Snel gratis condooms scoren met de condoom app
Lees ook:40% NL meiden en 20% jongens heeft ongewilde seks-ervaring
Lees ook:De nieuwste beauty hack: condooms!!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>