‘Mijn kind doet dat niet. Het probleem zijn al die andere geile kinderen!’

Kinderen willen niet nadenken over het feit dat hun ouders wellicht nog aan seks doen. ‘Gatver’ is meestal hun commentaar. Ze willen het niet weten.

Maar andersom is er net zoveel mis. Ouders willen ook van hun kinderen de waarheid niet onder ogen zien op het gebied van seksualiteit…….

De Amerikaanse sociologe Sinikka Elliott schreef het boek ‘Not My Kid: What Parents Believe About the Sex Lives of Their Teenagers‘ naar aanleiding van interviews met diverse ouders.

Volgens haar is er inderdaad veel mis met de dialoog over seks tussen ouders en kinderen. Een van de centrale punten is dat ouders hun bezorgdheid over het seksuele gedrag van hun kinderen op afstand houden door zichzelf zand in de ogen te strooien. Een veelvoorkomende zin in de interviews: ‘Mijn schatje is nog niet zo ver en leeft nog aseksueel. Het probleem zijn al die andere geile kinderen.’

Sinikka Elliott legt uit dat door het vak seksuele voorlichting op school, de vaders en moeders het idee hebben verlost te zijn van die lastige kwestie. Voorlichters hebben de indruk dat ouders zo goed als niet praten met hun kinderen over veilig vrijen en als ze dat al doen in vage bewoordingen als: ‘Hou de rits van je broek dicht’ of ‘Hou je knieën bij elkaar’. Einde seksuele voorlichting.

De sociologe schrijft in haar boek allerhande tips voor vaders en moeders om wel goed over dit netelige onderwerp te spreken met dochters en zonen in de puberteit.

Lees ook:50 dagen na bevalling weer genieten van seks
Lees ook:‘Truth or drink’: kinderen stellen hun ouders gênante seksvragen
Lees ook:Mijn kind en jouw kind doen vast en zeker nog niet aan seks (ahum)
Lees ook:Seksadviezen van de eigen ouders werken het beste!
Lees ook:Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met seksuele opvoeding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>