Keniaanse condoom-commercial vanwege overspel van de buis gehaal

hurex-certified-halal-green-condomsJe zou wensen dat een vliegtuig regelmatig over Afrika scheert en daar ladingen goed verpakte condooms dropt.

Maar er zijn wel initiatieven. Zo worden er in het Afrikaanse land waar TV erg belangrijk is, regelmatig safe sex en condoom-spotjes uitgezonden.

De laatste stuitte op weerstand vanwege losbandig gedrag. Alsof er iets anders is waar je hiv van krijgt………..

Hypocriet of niet, religieuze leiders, zowel christenen als moslims, hebben hun verontwaardiging over de spot uitgesproken. Volgens hen bevorderde de campagne eerder ontrouw dan condoomgebruik.

Hebben we dat ook niet eens uit het Vaticaan vernomen?

In de reclame, gesponsord door de overheid, zijn twee vrouwen op de markt in gesprek over hun liefdesleven. Een vrouw zegt dat haar man er niet vaak is, maar dat ze gelukkig ook nog marktkoopman Mbugua heeft, haar geheime liefde met wie ze ook gelukkig is.

“We kennen elkaar al heel lang. We houden van elkaar.” Waarop haar vriendin vraagt of ze dan wel condooms gebruiken. “Ik begrijp dat jullie van elkaar houden, maar er zijn ziektes. Je moet jezelf beschermen en degenen van wie je houdt.”

Volgens de geestelijk leiders wordt er heel losjes van uitgegaan dat ontrouw en buitenechtelijke seks de gewoonste zaak van de wereld zijn. In de Keniaanse krant Daily Nation zegt de Anglicaanse bisschop Julius Kalu dat de overheid met de campagne scholieren aanzet tot buitenechtelijke affaires en seks.

Ook Sjeik Mohammed Khalifa, secretaris van de Council of Imams and Preachers of Kenya, veroordeelde de spot. “Kenia wordt voorgesteld als een Sodom en Gomorra en niet een land dat de waarden van het huwelijk en familie hoog heeft staan.”

De geestelijken focussen op de verkeerde dingen, zo laat Peter Cherutich, plaatsvervangend directeur van het nationale aidsbestrijdingsprogramma, weten bij de BBC: “Ontrouw is een realiteit waarmee we in dit land rekening moeten houden.” Hij zegt dat in Kenia zo’n 30% van de getrouwden ook andere sekspartners heeft. Een meerderheid van hen gebruikt geen condoom.

Hij blijft achter de campagne staan, die volgens hem hard nodig is. Cijfers van de VN wijzen uit dat zo’n 1,6 miljoen Kenianen met HIV of aids leven.

Lees ook:De gelukkige prostituees zijn verwijderd uit Braziliƫ
Lees ook:Tsjechische jongeren naar werkvloer gelokt met kantoorseks
Lees ook:Vrouw met condoom op zak is sexy
Lees ook:In deze landen is overspel geen probleem
Lees ook:Sex for fashion in Iran

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>