Bill Gates schuift $100.000 voor een innovatief condoom

preservatif bill gatesCondooms zijn al ongeveer 400 jaar in gebruik, toch zijn er heel weinig technologische verbeteringen geweest in de afgelopen 50 jaar.

Daarom wil de Bill & Melinda Gates Foundation (B&MGF) een ton geven aan diegene die met iets beters op de proppen komt…….

De stichting is op zoek naar ‘een nieuwe generatie condooms’, voor zowel mannen als vrouwen, die niet alleen de seksuele ervaring verbetert, maar ook gemakkelijker zijn in het gebruik.

Zo kan de verpakking aantrekkelijker en zijn eigenlijk alle ideeën welkom die mannen ertoe zouden aanzetten het condoom graag en altijd te gebruiken.

Maar bovenal moet het nieuwe uiteraard ongewenste zwangerschappen voorkomen en beschermen tegen soa’s.

Microsoft-oprichter Bill Gates, die de B&MGF-stichting samen met zijn vrouw heeft opgericht, merkt op dat condooms levens redden, maar dat ze niet maximaal worden gebruikt.

De belangrijkste hinderpaal voor consequent gebruik is de perceptie van mannen dat ze liever vrijen zonder condoom, omdat dan het genot hoger zou zijn.

Naar schatting gebruiken zo’n 750 miljoen mensen wereldwijd condooms.

De stichting kondigt ook aan dat er een kans bestaat op extra financiering voor de winnaar. Meer info op: Grand Challenges in Global Health Program

Lees ook:Dankzij Bill Gates straks een condoom als 2e huidje
Lees ook:Met dank aan Bill Gates: het origami-condoom!
Lees ook:Denk je aan seks, dan denk je aan Bill Gates
Lees ook:Nieuw condoom voor veiliger en geiliger anale seks
Lees ook:Anticonceptiepil met afstandsbediening is laatste innovatie Bill Gates

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>