Jongens moeten, net als meisjes, een HPV-prik voor ze seksueel actief worden

Nu blijkt dat het HPV-virus niet alleen baarmoederkanker, maar ook een groot gedeelte van de keelkankers en anaal kankers veroorzaakt, wordt het steeds meer als een seksueel overdraagbare aandoening beschouwd.

Meisjes van 13 krijgen in veel Europese landen een oproep voor een gratis HPV-vaccinatie. Dit zou ook voor jongens moeten komen…..

Prof. John Ashton is voorzitter van de Britse faculteit van Volksgezondheid en hij denkt dat inentingen bij jongens een goede manier zijn om het aantal kankers die door orale seks veroorzaakt worden in te perken.

“We moeten meer praten over de risico’s van orale seks. De uitspraken van acteur Michael Douglas hebben de bewustwording rond het verband tussen bepaalde types van hpv en kanker verbeterd.”

Het is belangrijk dat we onze kinderen en jongen alle informatie geven die ze nodig hebben om volledig te begrijpen wat veilige seks is door het gebruik van condooms. Daarom is het logisch om het hpv-vaccin zowel aan tienerjongens als -meisjes te geven. Dit gebeurt al in Australiƫ.

“We moeten iedereen beschermen tegen dit virus, zeker risicogroepen als mannen die seksuele contact hebben met andere mannen”, aldus Ashton.

Lees ook:Catherina Zeta-Jones niet blij met vraag over orale seks
Lees ook:Michael Douglas krabbelt terug: ‘ik had geen orale seks’
Lees ook:Dreigende epidemie keelkanker door orale seks op jonge leeftijd
Lees ook:Michael Douglas heeft spijt van uitspraken over orale seks en keelkanker
Lees ook:Michael Douglas: ‘niet van roken of drinken, maar van orale seks kreeg ik keelkanker’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>