Sextingen lijkt steeds normaler

Sexting lijkt onder jongeren steeds normaler te worden en op steeds jongere leeftijd.

Zo geeft 1 op de 7 (15%) middelbare scholieren aan zelf weleens een seksueel getinte beelden te hebben verzonden via whatsapp of social media, vaak aan een bekende……

Dat blijkt uit uit onderzoek onder het Eenvandaag Jongerenpanel in de uitzending van de Nationale Misdaadmeter vanavond, naar het onlinegedrag van jongeren tussen 12 en 24 jaar.

69% van de jongeren kent 1, maar vaak meerdere jongeren in hun omgeving waar het afgelopen jaar een naaktfoto van in omloop was, 40% kreeg al eens het verzoek om een naaktfoto en onder de meiden is dat zelfs de helft.

Een kwart kan zich wel voorstellen dat ze iemand een naaktfoto van zichzelf sturen.

En ook op het uitkleden voor de webcam rust niet echt een taboe: van de 23% van de jongens en 13% van de meisjes zegt er geen problemen mee te hebben. 1 op de 7 van alle ondervraagden heeft dit al eens gedaan.

41% is online wel eens benaderd door een onbekende op een seksueel getinte manier. Het gaat dan om seksueel getinte opmerkingen (30%), seksueel getinte voorstellen (24%) of het ontvangen een seksueel getinte foto/video (18%).

Van de meiden zegt de helft wel eens op een dergelijke manier benaderd te zijn. In driekwart van de gevallen waren de jongeren die online seksueel benaderd werden minderjarig.

Slechts de helft van de tieners kapten direct het gesprek af of blokkeerden de onbekende: 30%) hield het contact nog een tijdje aan en 20% kapte in het geheel niet.

14% maakte mee dat een onbekende via internet met ze geprobeerd heeft af te spreken met als doel seks, toen ze nog geen 18 waren.

De uitslagen van dit onderzoek komen in EenVandaag en worden door Gijs Rademaker gepresenteerd in ‘De Nationale Misdaadmeter’, vanavond om 21:30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Lees ook:Jongeren hebben veel last van online seksuele intimidaties
Lees ook:Aids is doodsoorzaak nummer 1 in Ermelo
Lees ook:Nederlandse jongeren sextingen niet zoveel
Lees ook:Prostitutie 2.0.: jongeren worden gechanteerd tot seks
Lees ook:De nog omstreden ‘lokpuber’ om pedo’s op te sporen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>