Anticonceptie uit de oude doos II

De effectieve anticonceptiemiddelen liggen vandaag voor het grijpen.

Vroeger was het echter niet zo gemakkelijk om zwangerschappen te voorkomen, en gingen mensen vaak over tot methodes die wij vandaag de dag als gek typeren.

Deze voorbehoedsmethodes werden ooit gebruikt, maar wij raden af om ermee op zeker te spelen……….

ZUREN IN DE VAGINA
In de Griekse oudheid en de Romeinse tijd ‘wasten’ vrouwen hun intieme delen met zure, bijtende vloeistoffen om de spermacellen te doden. Azijn, citroensap, zeewater… Alles wat ze maar konden vinden. Dat de spermacellen dat niet overleefden, kunnen we nog begrijpen. Maar of het ook gezond is voor je vagina…

VARKENSDARM
Verrassend genoeg bestonden condooms al voor latex ontdekt werd. Mannen gebruikten vanaf de 16e eeuw varkensingewanden als buffer. Ze waren zeer populair, ook omdat ze hergebruikt konden worden. Voor ieder gebruik werden ze in melk geweekt om microben te doden. Smakelijk!

HONINGTAMPON
In het oude Egypte was er al sprake van een rudimentaire tampon. Vrouwen weekten een stuk wol in acacia’s, dadels en honing en brachten de hele boel vervolgens in. Klinkt toch wat vies en slijmerig, als je het ons vraagt.

TESTIKELTHEE
Vrouwen in de Chinese oudheid geloofden dat de testikels van een bever hét anticonceptiemiddel bij uitstek waren. Dus trokken ze er thee van. Of ze de testikels ook zelf gingen oogsten, is niet bekend.

COCA COLA LIGHT
Vreemd genoeg was het tot voor kort populair om cola’s zonder suiker niet alleen te gebruiken om op te drinken, maar ook als voorbehoedsmiddel. Het goedje zou immers sperma vakkundig doden. Hoe vrouwen de plakboel in hun vagina kregen, is ons een raadsel.

HURK- & NIESMETHODE VROUWEN
De ‘hurk en nies’-oefening was in het oude Griekenland een van de favoriete methodes van dokters om lichaamssappen te verwijderen. Gewoon door de knieën gaan en eens flink niezen. Dat de succesratio niet al te hoog lag, hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen.

Lees ook:Anticonceptie uit de oude doos I
Lees ook:Seksuele voorlichting uit de oude doos: de 60′er jaren
Lees ook:1 Nederlandse in top 20 mooiste vagina’s ter wereld
Lees ook:De Olypmische Spelen: naakte mannen voor de goden
Lees ook:De oude Egyptenaren neukten alleen in de gloeiend hete zomers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>