Meer keizersnedes omdat vrouwen hun honeymoon-vagina willen houden

WeddingDressVaginaSteeds vaker leiden gynaecologen een bevalling in op aanvraag van de aanstaande moeder of worden er keizersnedes op verzoek uitgevoerd.

Vooral Amerikaanse, maar ook Europese vrouwen willen steeds vaker hun ‘honeymoon vagina’ behouden…….

Dat blijkt uit een recente enquête onder Vlaamse gynaecologen.

13% van de gynaecologen leidt een bevalling in op vraag van de zwangere vrouw zelf. En ook keizersnedes gebeuren steeds meer op verzoek van de patiënt.

15% van de specialisten zegt daar geen probleem mee te hebben.

“Dat hoge aantal is een verrassing”, zegt Johan Van Wiemeersch, voorzitter van de Belgische beroepsvereniging van gynaecologen-obstetrici en woordvoerder van de Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (VVOG).

“Ik zit zelf al 30 jaar in het vak, voor mij is het makkelijker om mijn autoriteit te laten gelden tegen patiënten. Ik weet wat het beste is voor u. Maar ik merk dat de jongere generatie meer patiëntgericht is.”

Een belangrijke factor die daarin meespeelt, is de concurrentie. “Patiëntes shoppen zonder gêne naar de gynaecoloog die doet wat zij willen”, vertelt Van Wiemeersch.

Hij geeft ook toe dat de druk vaak groot is om een bevalling in te leiden. “Als een vrouw, hoogzwanger en uitgeput, huilt dat ze niet meer slaapt, amper nog kan gaan en ontzettend veel rugpijn heeft… Zeg dan maar eens dat ze nog een week moet wachten. Maar algemeen is de regel: als de baby in orde is, wachten we tot 41 weken voor we inleiden.”

Op zich is er niets mis met wat klantvriendelijkheid, maar in de gynaecologie kan dat gevaarlijk zijn.

De bekende Vlaamse gynaecologe Marleen Temmerman, tegenwoordig hoofd bij de WHO vertelt ook over de behoefte van vrouwen hun honeymoon-vagina te willen houden. “Ze hebben schrik dat hun vagina minder strak zal zijn na de bevalling. Nochtans zal een vrouw na de eerste bevalling geen uitgerekte vagina hebben. Bovendien kan pre- en postnatale kinesitherapie de spieren weer strakker maken.”

Lees ook:Kim Kardashian over de huidige toestand van haar vagina
Lees ook:Designer-vagina wint terrein
Lees ook:Nog even over pijn bij het vrijen na een bevalling
Lees ook:De Vagina Sportschool
Lees ook:‘Vrouwen genieten meer van seks als ze eenmaal natuurlijk gebaard hebben’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>