De harde waarheid over mannen met erectiestoornissen

Rust en zekerheid zijn luxeartikelen die Koen (44, fictieve naam) 5 jaar lang heeft moeten ontberen.

Hij was er gewend aan geraakt: gelukkig getrouwd, kinderen, mooi huis, mooie wagen, goeie job, hij zat prima in zijn vel.

En toen gebeurde er iets.

“Ik kwam niet meer buiten. Ik verloor mijn zelfvertrouwen. Ik hakte geen knopen meer door. Ik was geen mán meer……..”

Weekblad Humo besteedt voor de 2e achtereenvolgende week aandacht voor de innerlijke wereld van mannen met erectieproblemen.

Een man die impotent was geworden na een prostaatoperatie, hadden ze snel gevonden. Maar mannen bij wie de oorzaak van het probleem louter psychologisch is, schamen zich duidelijk wél. Na weken zoeken, weten de redactie van het Vlaamse weekblad het zeker: geen groter taboe dan een erectiestoornis.

De vicieuze cirkel: hoe vaker het mislukt, hoe groter de faalangst – en hoe groter de faalangst, hoe groter de kans dat het mislukt. En iedere keer opnieuw is dat een klap. Op den duur gaat dat heel je leven domineren, niet alleen je seksleven.

‘Koen’: “Een gemiddelde man denkt per dag 100x aan seks, wordt er gezegd. Hij ziet een schone madam, denkt: ‘Daar zou ik wel eens mee willen geweetwelwa’ – en een seconde later denkt hij alweer aan iets anders. Wel, als je een erectiestoornis hebt en je ziet zo’n vrouw waar je goesting van krijgt, dan ben je vertrokken voor zeker een minuut piekeren. Dat is geen 100 seconden per dag, dat is minstens 100 minuten. De hele dag door word je ermee geconfronteerd.»

Koens huwelijk snuevelde, hij ging langdurig in therapie en heeft inmiddels een nieuwe geliefde. En over de 1e keer dat het weer écht lukte, vertelt hij: “Man, man, man! Dat vergeet ik vanzeleven niet! Duizend keer beter dan de échte eerste keer. En dan heb ik het niet eens over het orgasme – al was dat natuurlijk ook fantastisch – maar over het gevoel erna. Alsof er duizend kilo van mijn schouders gevallen was. Ik voelde me licht, ik voelde me gelukkig, ik was weer man! Zie je: als ik er nog maar aan terugdenk, begin ik spontaan weer te glimlachen als een klein kind.”

Het volledige interview leest u op dinsdag 10 mei in HUMO 3688/19. het is een slot van een tweeluik. Het eerste deel ‘ellende in de lendenen’ vindt u in de editie van afgelopen week.

Lees ook:Condoommoeheid: 3 hiv-besmettingen per dag
Lees ook:XXL seksspeeltjes
Lees ook:Viola Holt doet geen ‘Patricia Paaytje’ in Playboy
Lees ook:‘Orale seks is als eten: eerst proeven en dan bepalen of het lekker is’
Lees ook:De jeugd van tegenwoordig? 1 op de 7 is nog maagd!

1 Reacties // Reageer

One thought on “De harde waarheid over mannen met erectiestoornissen

  1. John van P.

    Meer over erectiestoornissen lezen en hoe of wat je er tegen kunt doen lees je ook op http://www.sexuelegezondheidman.nl.
    Site is wel wat meer gericht op senioren maar behandelt wel allerlei soorten problemen voor die doelgroep.
    succes met deze blog verder

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>