Vrouwen schrijven beter over seks dan mannen

Jaarlijks wordt voor de Anglosaksische talen de zogenaamde ‘Bad Sex In Fiction Award’ uitgereikt.

De prijs dus voor de slechtst verzonnen en geschreven sekspartij.

Wat al jaren opvalt is dat de lijst met genomineerden vooral uit mannen bestaat.

Kunnen vrouwen beter over seks schrijven dan mannen?

“Ja”, zegt Rowan Pelling, voormalig eindredacteur bij ‘Erotic Review’. “Er was een enorm verschil tussen mannen en vrouwen wanneer ik de redactie om een sexy verhaal vroeg. De vrouwen gingen toegewijd aan de slag om vooral hun eigen ervaringen en verlangen op toegankelijke wijze op schrift te stellen. De mannen daarentegen schrokken terug voor het klusje, daar zij zich niet in die mate bloot durven geven.”

“Het is zoals een bekende schrijver eens zei: ‘Ik kan wel over seks schrijven, maar alleen als het fout, komisch, absurd, beschamend, of ronduit walgelijk is. Maar bij de gedachte om over ‘de liefde bedrijven’ te schrijven, krijg ik de kriebels’.”

Pelling denkt dat het hoge aantal slecht beschreven seksscènes in romans van mannenhand  te wijten is aan hun fantasieën.

“Mannen lopen warm van een voorspelbaar seks scenario: bijvoorbeeld een vrouw die op hoge hakken en in een kort rokje zonder slipje over hen heen loopt. Terwijl vrouwen geïnteresseerd zijn in de details van het verhaal; voor hen is het pas een bevredigende fantasie wanneer het echt voelt: is: wie is deze vrouw, waar komt ze vandaan, wat is haar motivatie en welke schoenen draagt ze? Als een vrouw over seks schrijft is het vaak geloofwaardiger en vele malen minder belachelijk. Mannen schotelen ons de fantasietjes van volwassen schooljongens voor. Maar ik heb nooit het gevoel dat ik op hol geslagen puberfantasietjes lees bij vrouwelijke auteurs die over seks schrijven.”

Op 6 december aanstaande zal de prijs worden uitgereikt in London en 1 van de kansmakers is horrorschrijver Stephen King, die dus van griezelen aantoonbaar meer verstand heeft dan van seks.

Lees ook:20 jaar de slechtste seksscènes
Lees ook:Prijs voor slechtste seksscène uitgereikt door Joan Collins (80)
Lees ook:Vrouwen massaal getest op chlamydia
Lees ook:Mannen willen zo vaak mogelijk seks hebben, vrouwen lezen er liever over
Lees ook:Pulse, masturbator en penishulpje voor mannen, ook die met erectieproblemen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen schrijven beter over seks dan mannen

  1. Pingback: Bad Sex Award 2011 voor David Guterson | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>