Seks in de baas z’n tijd valt niet onder werkverzekering

Het sleept al een aantal jaren in Australië.

Het gaat om een man en een vrouw die tijdens een werkreis in 2007 zoveel pret maakten samen in hun hotelkamer dat er een lamp op de onfortuinlijke naakte vrouw knalde.

De vrouw hield er littekens in haar gezicht aan over……

De Australische overheid, waar de vrouw voor werkte, verzet zich tegen de claim die zij indiende. De advocaten menen dat de vrouw niet in functie was toen ze haar verwondingen opliep.

Volgens ComCare, een afdeling van de Australische overheid die verantwoordelijk is voor veiligheid op en rond het werk, is de claim ongeldig, omdat seks geen ‘gewone activiteit’ is op een dienstreis, zoals eten en douchen dat wel zijn.

Uiteindelijk ging de zaak, die als een belangrijk precedent werd gezien voor de aansprakelijkheid van werkgevers, naar de Hoge Raad.

“Moeten werkgevers straks opdraaien voor een papiersnee tijdens het kaarten of het oplopen van soa’s tijdens het werken?”, vroegen sommige politici zich af.

De Hoge Raad heeft nu beslist dat de werkgever niét aansprakelijk is. DIE had de vrouw namelijk niet aangezet of aangemoedigd om seks te hebben. De schade moet gerelateerd zijn aan instructies van de werkvloer.

Lees ook:Ambtenares die seks-ongeluk op dienstreis kreeg eist schadevergoeding
Lees ook:Teveel seks is ook een ramp
Lees ook:Blote foto’s? Kijk toch uit!
Lees ook:Opnieuw een seksschandaal bij de Australische marine
Lees ook:Een tongzoen valt niet meer onder verkrachting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>