Fetisjisme in soorten en maten

fetishHet woordenboek vertelt ons dat een fetisj (of fetish) een natuurlijk voorwerp is dat wordt verondersteld om bovennatuurlijke machten of krachten te hebben, of in het bijzonder een ding dat door mensen is gecreëerd dat macht over mensen heeft. Het bekendste zijn de seksuele fetishisten.

Volgens Freud is het een vervanging van de zogenaamde ‘moederpiemel’, waar kleine jochies over fantaseren. Nadat zij tot de schokkende ontdekking van het sekseverschil komen, concluderen zij dat hun moeder gecastreerd is.

En dat is volgens Freud de reden dat jongens beter naar hun vader luisteren. De fetish is eigenlijk een gedenkteken aan hun geloof in de bepiemelde moeder……..

Fotograaf Danny Ghitis wil met zijn fotoserie ‘The Fetlife’ de rolpatronen van de traditionele man en vrouw uitbreiden.

“Documentaires laten vaak scènes zien van mensen in donkere kelders of in clubs. Mijn bedoeling is juist geweest om het publiek een kijkje te geven in het leven van mensen met andere seksuele behoeftes op hun eigen terrein.”

Kortom: leer, gaas, kant, bont, latex, handboeien, touwen, kettingen, kousen met jarretelles, hoge hakken, hoerige, religieuze of juist kinderlijke attributen, uniformen: de mens leeft zich uit met zijn speciale voorwerpen en uitdossingen.

Lees ook:Seksuele perversies: een mannenaangelegenheid?
Lees ook:Vreemde fetish: ‘Dankzij glijmiddel glibber je zo je latex pak in’
Lees ook:Vrouwen die hun eigen broek ophouden, laten em zakken voor wie ze willen
Lees ook:Vrouwen bezoeken steeds vaker stripclubs
Lees ook:Nudisten en swingers maken ruzie in Cap d’Agde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>