Vagina van de koningin schiet in verkeerde Franse keelgat

DirtyCornerDe Fransen gaan er altijd prat op dat zij het land van amour et érotique zijn en oh, lala, maar nu is de natie in shock vanwege een kunstwerk.

Nog voor de deuren van de jaarlijkse expo in Versailles mandaag open gaan, veroorzaakt het werk ‘Dirty Corner’ veel deining.

Het zou verwijzen naar de vagina van de koningin.

Het beroemde kasteel van de zonnekoning organiseert jaarlijks een overzichtstentoonstelling van 1 hedendaagse kunstenaar. Dit jaar valt de eer te beurt aan Anish Kapoor, een van de invloedrijkste beeldhouwers van dit moment.

Een van zijn installaties is de ‘Dirty Corner’, een 60 meter lang en 10 meter hoog stalen kunstwerk uit 2011 dat tot nu in Milaan stond. De opening van het kunstwerk is naar de ingang van het paleis gericht, waardoor de toeschouwer er, de tuin inwandelend, recht inkijkt.

Kapoor vertelde dat het kunstwerk staat voor ‘de vagina van de koningin die aan de macht komt’, hoewel dat multi-interpretabel is. Versailles werd in de 18e eeuw bewoond door Marie Antoinette.

Behalve veel kritiek ontving de kunstenaar ook loftuitingen op zijn werk. Deze waren volgens de BBC vooral afkomstig van vrouwelijke academici in de Franse media.


Dans le « vagin de la reine » à Versailles door LePoint

Lees ook:Koninginnen-vagina in Versailles bespoten
Lees ook:Vagina-kunstwerk anti-semitisch beklad
Lees ook:Enorme buttplug verwijderd van Parijs’ plein
Lees ook:Peter de Koning wil zijn mega-penis terug!
Lees ook:Kunstenares ligt naakt bij naaktschilderij in Louvre, maar wordt opgepakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>