Celibaat: mooi gebaar in onze tijd

Het celibaat is zwaar: geen seks hebben om te laten zien hoeveel je van God houdt, moet een zware opgave zijn. Zeker omdat je niet weet wat je mist: dan kan de drang ernaar nog sterker zijn. Maar om nou te zeggen dat het celibaat niet meer van deze tijd is, vind ik raar……..

De christelijke kerk is oud, de gebruiken zijn oud en dan kun je het celibaat er niet zomaar uithalen en daarvan zeggen dat het ouderwets is. Een wat zwaarder berichtje op seksblog vandaag, maar het is dan ook zondag: voor christelijk Nederland een belangrijke dag.

Is seks pas sinds kort iets waar iedereen behoefte aan heeft? Nee, lijkt me. Daarom is celibaat niet iets van deze tijd of niet iets van deze tijd. Met het celibaat geef je aan dat je jezelf weet te onthouden van iets en dat kan je toewijding aan God groter maken. Als seks niet belangrijk zou zijn, zou de onthouding geen kunst zijn. En seks is belangrijker dan ooit in onze tijd. Om te laten zien dat je de druk van het verlangen én de druk van de maatschappij kunt weestaan, past er dus niets beter in deze tijd dan het celibaat.

Lees ook:Waarom ‘geen seks’ ook lekker kan zijn
Lees ook:De fases van seks
Lees ook:Kroatische gaat Songfestival winnen door 4 maanden geen seks te hebben
Lees ook:Chlamydia treft niet alleen sletten of players
Lees ook:Waarom Nederland de grootste porno-host van Europa is

1 Reacties // Reageer

One thought on “Celibaat: mooi gebaar in onze tijd

  1. anon.iem

    ik ben een spetter van een gozer ben achter in de 20 en ben nog maagd,ik vin dat hele celibaat zo’n kunst niet hoor en ik ben iedere dag geil dus tja..maar voor mij geen relatie,moet er nie aan denken;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>