Hoe zit het met het zakie van die Tour de France-renners?

In het algemeen zou je kunnen zeggen dat de ballen graag veel koele frisse lucht toegewapperd krijgen!

Maar hoe zit het dan met die Tour-jongens?

Oftewel: hoe goed of hoe slecht is het om de hele dag met je testikels op zo’n zweterig zadel te schuren?

Ik vond het antwoord op de website dokterdokter.nl

Wielrennen is op zich heel gezond, maar mannen die intensief trainen op de fiets hebben een slechtere zaadkwaliteit. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit van Cordoba.

Zij bestudeerden de kwaliteit van het sperma van 15 triatleten. Hun loop- en zwemtrainingen hadden geen invloed op de zaadkwaliteit, maar het intensieve fietsen wel.

De spermakwaliteit nam duidelijk af naarmate er meer kilometers werden gemaakt, vooral als dat meer dan 300 kilometer per week bedroeg. Fietsgekke mannen met een kinderwens kunnen dus het beste een tijdje wat minder kilometers maken.

Een eenduidige oorzaak wordt in het onderzoek niet gegeven. De betrokken wetenschappers denken aan 3 mogelijkheden of een combinatie daarvan. Zo zou het fietszadel microtrauma’s kunnen veroorzaken in de testikels. Het zou ook kunnen liggen aan de strakke, warme sportkleding van wielrenners.

Een hogere temperatuur van de testikels is niet goed voor het zaad. Voorts zou ook de stress die gepaard gaat met intensieve trainingen een rol kunnen spelen.

Dames: wilt u een kind van uw wielrenvriend? Houd hem dan zodanig bezig tussen de lakens dat hij even niet taalt naar zijn fietsie! De Tour de France-mannen zullen dus hoogstwaarschijnlijk niet direct zondag na het overschrijden van de finish een kind verwekken in een Parijs’ hotel. Maar volgens mij zit het met het nageslacht van die toprenners over het algemeen wel snor.

Lees ook:Het VIAGRA-fietszadel: met ruimte voor klok- en hamerspel
Lees ook:Erectieproblemen ‘groeien’ al naar gelang man meer medicijnen slikt
Lees ook:Bezoekers Kamasutrabeurs houden zich warm met XL-vibrators en peniskwasten
Lees ook:Bewegen en afvallen bezorgt echt álle mannen betere seks
Lees ook:Testikel – implantaten voor mannen die (gelijke) ballen willen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>