Beffen en pijpen kunnen dodelijk zijn!

We hebben het er hier op seks.blog vaker overgehad: het Humaan Papillomavirus (HPV) dat door seks overdraagbaar is en baarmoederhalskanker veroorzaakt, besmet ook andere lichaamsdelen, zoals anus en keel.

Keelkanker wordt meestal veroorzaakt door roken of overmatig drankgebruik, maar wordt steeds vaker veroorzaakt door orale seks……….

Daarvoor waarschuwt René Leemans, hoofd Keel- Neus- en Ooorheelkunde van het VUmc tegenover RTL Nieuws.

Een Amerikaanse studie uit 2010 wees uit dat het aantal jonge mannen met keelkanker sterk was toegenomen als gevolg van orale seks. Nu luiden ook artsen in ons land de noodklok.

Elk jaar krijgt een kleine 500 mensen keelkanker. De voornaamste redenen zijn nu nog roken en drinken, maar de groep die de kanker ontwikkelt door seks groeit.

“Momenteel is dat nog 30%, maar orale seks kan weleens de grootste veroorzaker van keelkanker worden”, voorspelt professor René Leemans, hoofd Keel-, Neus- en Oorheelkunde van het VUmc.

In de VS is orale seks al de grootste veroorzaker van keelkanker. “80% van de keelkanker-patiënten heeft de ziekte gekregen door orale seks. De verwachting is dat we Amerika achterna gaan.”

Lees ook:Meer keelkanker als gevolg van orale seks, maar ook meer overlevingskansen
Lees ook:Keelkanker bij mannen als gevolg van orale seks verzesvoudigd!
Lees ook:Toename hoofd- en halskanker onder jongeren t.g.v. orale seks
Lees ook:Catherina Zeta-Jones niet blij met vraag over orale seks
Lees ook:Berichten over pijpen en beffen dienen genuanceerd te worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>