Borstenman of billenman of allebei? Hoe dat zo komt….

BorstenOfBillenHet moeten saai geweest zijn voor de man, maar ooit was er een tijd dat gluren naar vrouwenborsten er niet bij was.

Vrouwen hadden ze namelijk alleen als ze een kind zoogden. De achterzijde daarentegen bracht de testosteronspiegel in die periode eerder op hol.

Pas toen onze voorouder, de homo erectus, rechtop ging lopen en de seks niet meer achterlangs, maar voorlangs ging bedrijven veranderde dat.

Niet alleen het gezichtsveld werd anders, maar ook de voorzijde van de vrouw en daarmee haar aantrekkingskracht……

“Dat is 1,7 miljoen jaar geleden. Tot dan waren de verleidingselementen het zwellen van de geslachtsorganen en het verspreiden van geuren en slijmen,” aldus professor Coolsaet in De Gazet van Antwerpen.

“Met het rechtop lopen verdween de vulva en het achterste in mindere mate uit het zicht als verleidingsmechanisme. In die periode zijn andere geslachtskenmerken zoals de borsten meer tot ontwikkeling gekomen en zich als verleidingsornament gaan opwerpen. Overigens moet je de boezem vroeger niet alleen situeren in een seksuele context. Er zijn periodes geweest dat ze een teken van vruchtbaarheid waren en van het kunnen voeden van kinderen.”

Niet alleen rechtop kunnen lopen, maar ook de hersenen zorgden ervoor dat de fascinatie groeide. “Met de ontwikkeling van de hersenen en de daaraan gekoppelde verbeelding zijn we een esthetische connotatie aan de borsten gaan geven. Het ging plots meer dan enkel om voeding. Met het verkrijgen van meer intelligentie verbreedde het beeld dat oorspronkelijk puur op de geslachtsdelen gericht was.”

Ook ogen, heupen, brede bovenkaken begonnen een rol te spelen als verleidingselement. Overigens zijn bij primitieve culturen borsten veel minder een verleidingsmiddel. Zeker als ze het koppel de hele dag bloot zien.

“Dat geldt ook hier natuurlijk. Zet een man voor 1000 vrouwen met blote borsten en de kans is heel groot dat hij daar na een tijdje geen zier meer om geeft.”

Primitievere culturen zijn meer genitaal gericht. Borsten op zich zijn voor hen niet erotiserend. Toch is het beter om ernaar te blijven gluren.

Volgens een Duitse studie leven mannen die er veel naar borsten kijken 5 jaar langer. Het bevordert de opwinding en doet het hart sneller slaan en de bloeddoorstroming toenemen. “Dat is goed voor de gezondheid. We moeten er dus voor blijven gaan”, aldus professor Coolsaet.

Jong geleerd is oud gedaan. Zeker voor wie als baby veel van moeders melkproductie genoten heeft. “Baby’s die veel borstvoeding krijgen, zullen later een groter genotsgevoel hebben van borsten. Hoe langer ze zogen, hoe meer invloed het zal hebben. Jongetjes krijgen zo hun liefde voor de boezem en erotiek via de moederborst ingelepeld. Kinderen die in zo’n warme sfeer opgevoed zijn, zullen later ook meer warmte uitstralen.”

Mannen onder elkaar delen zich in het café na het drinken van wat biertjes in als billen- of borstenmannen. Verschil moet er zijn. “Billen blijven aanspreken,” zegt Coolsaet. “De interesse voor het achterste was er dus het eerst toen onze voorgangers op handen en voeten moesten kruipen. Die belangstelling voor de billenpartij is er nog altijd. Dat blijft in het genetisch apparaat zitten. En niet alleen de billen. Het hele achterlijf zien vele mannen al te graag.”

En toch loopt het tijdperk van topless zonnen op zijn einde. Textiel rukt weer op aan het strand. “Ontwerpers hebben ingezien dat we maatschappelijk te ver zijn gegaan. Bedekte lichaamsdelen prikkelen meer. De evolutie gaat weer in de richting van de echte badpakken. Ik heb al verschillende fases meegemaakt. Op Franse stranden lag iedereen vroeger in monokini. Alles was zichtbaar. Nu lijkt niemand er nog naar te kijken. De trend is dat niet alles bloot moet zijn. Kleding moet verhullen en wat aan de verbeelding overlaten.”

Er moet iets overgelaten worden aan het inbeeldingsvermogen van de man dus, anders is de lol er af. “Er is niets mis mee dat een vrouw met een decolleté de verbeelding bij een man probeert te stimuleren. Het is juist goed. De man moet net buiten honger krijgen en thuis gaan eten. Zijn partner zal er alleen maar tevreden mee zijn”, besluit professor Coolsaet.

Lees ook:Een erectie op je 65ste is onvergelijkbaar met die op je 20ste
Lees ook:Mannen willen weten hoe ze een vrouw een meervoudig orgasme kunnen bezorgen
Lees ook:Mannen met keiharde erecties leven langer
Lees ook:Sukkelseks is de praktijk van alledag
Lees ook:De liefde tussen mannen en vrouwenborsten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>