Nederlandse seksprijs NVVS voor het eerst uitgereikt

BlaBla_SeksBart van Eldert is de eerste winnaar van de NVVS Seks Prijs.

Vanmiddag ontving hij deze opmerkelijke prijs uit de handen van de voorzitter van de jury: Cisca Dresselhuys….

Zij prees de wijze waarop van Eldert op duidelijke en niet-denigrerende wijze seksuologische onzin aan de kaak stelde in een weekendbijlage van het Algemeen Dagblad.

Het handhaven van mythes en gemanipuleerde stereotype beelden van seksualiteit door genitale loodgieters en fotoshoppers (M/V) wordt door van Eldert op toegankelijke manier beschreven voor een groot publiek.

De jury, bestaande uit seksuologen van de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS), nomineerde daarnaast nog Jorien de Lege (Volkskrant) en Liddie Austin (Red Magazine).

De NVVS heeft besloten de Seks Prijs (of Seksuologie Media Prijs 2010, zoals hij voluit heet) in te stellen om kwalitatief goede journalistiek over seksuele gezondheid en seksuologie te stimuleren.

Volgens de jury hebben de  genomineerden de afgelopen 2 jaar laten zien dat het ook mogelijk is om op gedegen manier over het onderwerp te schrijven. Bovendien maakten zij gebruik van wetenschappelijke informatie op een uitgebalanceerde manier, wat eveneens in de smaak viel.

De prijs van 1500,- en natuurlijk eeuwige roem wordt jaarlijks toegekend aan schrijvende pers en makers van audiovisuele en digitale media. In het ene jaar zal de prijs worden toegekend aan een journalist. In het andere jaar gaat het om een aanmoedigingsprijs voor een student in de journalistiek.

Lees ook:Dokter Corrie wint seksprijs voor aflevering masturbatie
Lees ook:Dr. Corrie, feministische porno of sekszorg uit de LINDA?
Lees ook:Documentaire over ouderen en seks wint Seksuologie-prijs
Lees ook:Stuitende uitzending ‘Dit is mijn lijf’ over pijn bij het vrijen
Lees ook:‘Bad Sex Award’ 2010 uitgereikt

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nederlandse seksprijs NVVS voor het eerst uitgereikt

  1. Pingback: Stuitende uitzending ‘Dit is mijn lijf’ over pijn bij het vrijen | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>