Op je 18e alle standjes al uitgeprobeerd, maar nog nooit lekkere seks gehad

Op hun 18e zijn ze het al beu.

Alle standjes uit pornofilms hebben ze uitgeprobeerd, maar echte, goeie seks hebben ze nog nooit gehad…….

Over de hyperseksualisering van de samenleving heeft weekblad Humo deze week een coverstory.

Met een zopas verschenen rapport luidt het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO) de alarmbel: dagelijks wordt de consument gebombardeerd met seksueel expliciete beelden en dat heeft een negatieve impact op het zelfbeeld en het gedrag van jongeren.

Een recente reclamecampagne is tekenend voor het probleem, zegt OIVO. In een onlinespelletje van ontharingsmerk Veet moeten deelnemers – opgepast: subtiliteit – een poesje ontharen. Een kater komt nadien het geleverde werk beoordelen. Als het poesje niet ‘zacht’ genoeg is, wordt het afgewezen.

Daarbij hoort ook een vrolijk liedje, met een weinig aan de verbeelding overlatende tekst: ‘Quand mon minou est super doux, il aime ĂȘtre caressĂ© partout’ – ‘Als mijn poesje superzacht is, wordt het graag overal gestreeld.’

De Vlaamse seksuologe Goedele Liekens laat hier ook haar licht over schijnen: “Je kan er niet omheen: in reclame en op internet wordt tegenwoordig een eenzijdig beeld van seks opgehangen. ‘Sexy zijn’ is het enige dat nog telt. Terwijl vroeger pianospelen toch ook nog voor iets meetelde. Het is vooral ook zo’n onrealistische, onnatuurlijke voorstelling van seks die je overal ziet opduiken”.

Volgens seksuoloog en psychoanalist Koen Baeten is het grondig fout aan het lopen. “Alles wordt aan seksualiteit gelinkt, ook dingen die er niks mee te maken hebben. Wij reduceren anderen meer en meer tot een lichaam. En daar komt nog een factor bij: de opvoeding is vandaag doordrongen van een egocultuur. Kinderen leren heel sterk dat zij centraal staan, en dat ze altijd hun zin moeten proberen te krijgen: Je moet voor jezelf opkomen, voor je gedacht gaan”, aldus Baeten.

“Daar zullen een massa onbevredigende relaties van komen”, voorspelt Liekens.

Lees ook:Goedele’s boeken nu gebundeld in ‘Haar Seksbijbel’
Lees ook:Nederlanders hebben geen uitbundiger seks dan Vlamingen
Lees ook:Seks hebben bij Goedele & Steve Jones in de studio
Lees ook:Vrouwen die onzeker zijn over hun schaamlippen, zetten hun vagina op internet
Lees ook:Goedele Liekens en Peter R. de Vries in de clinch over seks op vreemde plekken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>