Lesbische hersens reageren als hetero-mannen op seksstofjes

Heterovrouwen hersenen reageren anders dan lesbo-hersenen. Die laatsten reageren namelijk op bijna dezelfde manier als het brein van heteromannen………..

Tot die conclusie is een team van Zweedse onderzoekers gekomen. Hun bevindingen staan te lezen in het laatste nummer van ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’.

Dit hersenonderzoek laat zien dat homoseksualiteit toch echt meer met nature dan met nurture te maken heeft. Met behulp van scans werden de hersenhelften van 90 volwassenen met elkaar werden vergeleken.

Bij heteroseksuele vrouwen en homoseksuele mannen was er geen verschil tussen de grootte van de linker- en rechterhersenhelft te zien. Bij heteroseksuele mannen en lesbische vrouwen bleek de rechterhelft echter iets groter te zijn dan de linkerhelft.

Ook bepaalde patronen van zenuwverbindingen in de hersenen van heteroseksuele vrouwen matchten die van homoseksuele mannen (en dat gold ook voor lesbiennes en heteromannen).

Er is wel meer onderzoek gedaan naar verschillen in hersenstructuur tussen hetero’s en homo’s, maar volgens de onderzoekers is dit de eerste ‘robuuste’ meting.

Dr. Qazi Rahman, een vooraanstaande Britse wetenschapper, zei tegen de BBC dat er wat hem betreft geen discussie meer mogelijk is. “Als je homo bent, word je als homo geboren.”

Onderzoeker Ivanka Savic erkent dat het niet duidelijk is of de verschillen genetisch bepaald zijn of ontstaan in de baarmoeder door bijvoorbeeld blootstelling aan hoge of lage doses testosteron.

Lees ook:‘Hallo schat, die soa heb je van mij hoor’
Lees ook:Berichten met naakt en seks verwerken we sneller
Lees ook:Hetero-mannen dromen van de hoeveelheid seks van homo-broeders
Lees ook:Homo’s hebben meer, gevarieerder, maar ook gevaarlijker seks
Lees ook:Tussen oren en benen niet dezelfde signalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>