Mannen masturberen vaker dan dat ze seks hebben met hun partner

Vrouwen zeggen dat ze zo’n 1,3 x in de week seks hebben.

Mannen komen op een gemiddelde van 1,4 x uit.

Maar verrassend genoeg laten diezelfde heren weten 2,4 x in de week te masturberen……

Dat bleek bij het Vlaamse VTM-programma ‘Ook getest op mensen’, middels een enquête die was opgesteld door professor Paul Enzlin van het Instituut voor Familiale & Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven.

Daarbij werd gepeild naar het seksgedrag van de voorafgaande week. Opnieuw bleek dat mensen dus niet komen aan de 2 à 3 x per week seks, die nog steeds door velen als norm wordt gehanteerd.

Wanneer men ouder wordt, neemt de frequentie van geslachtsgemeenschap per week iets af: van 1,5 x bij mannen 16 – 29 jaar naar 1,2 x boven de 50 jaar. En van 1,5 x bij vrouwen tussen 16 – 29 jaar naar 0,9 x bij de 50-plusters.

Zelfbevrediging geschiedt bij mannen zo’n 2,4 x per week en vrouwen houden hun handen wat vaker boven de dekens met eenderde van de mannescore, namelijk 0,8 x per week.

Zowel mannen als vrouwen zijn over het algemeen tevreden over hun seksleven. Met het klimmen der jaren is er een lichte daling. Op een schaal van 5 geven mannen van 16 – 29 jaar zichzelf een 4,1, de 30 – 50 jarigen een 3,8 en boven de 50 jaar een 3,7. Bij de vrouwen is dat respectievelijk 4,1 –  4,0 – 3,7.

Mannen hebben gemiddeld 4 x per week zin, vrouwen 2,6 x. Vrouwen slagen er dus feitelijk vaker in hun lusten effectief om te zetten. Ook bij het ouder worden is er wel wat minder keren zin, maar kan die in de praktijk dus wel vaker worden bevredigd.

Lees ook:40-plussers hebben seksuele voorlichting nodig
Lees ook:Veel 50-plussers ontevreden met seksleven, maar erover lullen: ho maar!
Lees ook:Vrouwen 50+ hebben de beste seks ever
Lees ook:Herintredende neukers staan stijf van de soa’s
Lees ook:Het Nederlandse seksleven scoort een 6-

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>