Het libido der vrouwen kakt echt niet in met het klimmen der jaren

Te weinig sexdrive is seskuologische klacht nummero uno bij vrouwen wereldwijd.

Vandaar ook dat de pharmacie en de wetenschap op zoek zijn naar de roze viagra.

Maar zo makkelijk is dat niet. In tegenstelling tot mannen zit voor vrouwen de zin in seks ook in psychische, sociale en moment-aspecten.

Vaak wordt ook maar domweg aangenomen dat het libido van vrouwen keldert met het stijgen der jaren.

De wetenschap toont aan dat dit helemaal niet klopt…..

Aan de University of Pittsburgh Center for Research on Healthcare startte men in 2005 met een onderzoek onder 600 vrouwen tussen de 40 en de 65 jaar, waarover is gepubliceerd in in JAMA Internal Medicine.

Na 4 jaren werden 354 van de 602 deelneemsters als seksueel actief omschreven. Na 8 jaar constateerde de wetenschappers dat 85% van de vrouwen seksueel actief was.

De opvatting dat het libido met de jaren daalt, geldt zeker niet voor vrouwen die altijd hebben genoten van een actief seksleven. Vrouwen die aangeven dat seks belangrijk is, bespringen hun partner ook nog gewoon als ze wat ouder zijn.

Onderzoeksleider Dr Holly Thomas: “Waar het om gaat is de waardering. Mensen denken steeds dat met het vorderen van de leeftijd het libido afneemt, maar dat is dus niet zo. Vrouwen kunnen ook op latere leeftijd gewoon nog zin hebben, het ligt aan de instelling.”

Ook werd in het langlopende onderzoek duidelijk dat vrouwen die seks aan het begin als ‘belangrijk’ bestempelden, 3x zo actief waren op dit gebied dan vrouwen die het allemaal niet zo interessant vonden.

Thomas: “Het seksleven van vrouwen kan misschien wel veranderen door de jaren heen, maar dat zegt niks over het genot en belang van een goede vrijpartij.”

Lees ook:60+ vrouwen zijn seksueel actiever dan je denkt
Lees ook:De pil: vaak de dood in de pot voor haar seksleven
Lees ook:De oudjes krikkemikken lustig door
Lees ook:Wetenschap bewijst ‘t: seks tegen hartkwalen werkt!
Lees ook:Seks-chips tussen je oren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>