Sexcuses: geen koppijn, maar k•tkinderen

SexcuseMePleaseIn de vorige eeuw was een plotselinge hoofdpijn de uitvlucht voor seks voor excuus-Truzen en excuus-Truzen.

Dat is het allang niet meer. Eigenlijk wordt er almaar meer over seks gesproken, gelezen (en geschreven, haha) en er steeds minder aan gedaan.

Maar de allergrootste spelbreker voor seks vormen de kinderen…..

Zo blijkt uit het AD Gezinsonderzoek.

Ouders doen het lang niet meer zo vaak als in het pré-kotertijdperk. Een woord van het nieuwe millennium is dan ook ‘agendaseks’.

46% meldt dat het seksleven op een laag pitje is komen te staan na de komst van kinderen en de moeheid die dat oplevert.

En daar is 42% ontevreden over. De tijd dat geliefden hele weekenden doorbrachten in bed met vrijpartijen die alleen onderbroken werden door slaap en versnaperingen, is voorbij.

62% van de ouders heeft minder dan eens per week seks, waarvan een kwart van de ouders minder dan eens per maand.

“Als je weinig seks hebt, worden ook minder hormonen aangemaakt die tot seks aanzetten. Dat kun je zelf beïnvloeden door je actief met seks bezig te houden. Door met elkaar te vrijen, maar ook eens samen naar een seksfilm te kijken”, is de tip van seksuoloog Jean-Pierre van de Ven.

Het belangrijkste is tijd met elkaar doorbrengen. Alleen maar samen boodschappen doen, is niet sexy. Nieuwe dingen doen, versterkt het fijne gevoel en geeft energie. “Neem een oppas en ga wat leuks doen. Of ga naar een erotische winkel of beurs.”

Wat ook heel goed werkt is een weekendje in een fraai hotel boeken zonder de kinderen.

Lees ook:Opwindende voornemens voor 2010
Lees ook:Hoofdpijn als sexcuus is ‘uit’, moe zijn is de smoes
Lees ook:Mijn kind en jouw kind doen vast en zeker nog niet aan seks (ahum)
Lees ook:‘Mijn kind doet dat niet. Het probleem zijn al die andere geile kinderen!’
Lees ook:‘Truth or drink’: kinderen stellen hun ouders gênante seksvragen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>