Het beste tijdstip van de dag voor seks: plan een siësta!

Met het warmer worden van het klimaat hier in de Lage Landen zouden we toch maar moeten overwegen de gewoonte van een siësta over te nemen van onze meer in het zuiden wonende mede-europeanen.

Want volgens hormoondeskundige Alisa Vitti is het tussen 12:00 uur en 15:00 uur het allerbeste moment van het etmaal voor seks…..

In haar boek ‘WomanCode’ legt ze uit dat exact op dat moment de hormoonniveaus van mannen en vrouwen het best op elkaar afgestemd zijn. Vitti schrijft als het ware een hormonale ‘handleiding’ voor de vrouw. Ze bestudeerde daarvoor de hormoonschommelingen bij zowel mannen als vrouwen.

Zo hebben vrouwen in de namiddag een hoger cortisolniveau, waardoor ze alerter en energieker zijn dan op andere momenten. Op exact hetzelfde tijdstip hebben de mannen een verhoogd oestrogeenniveau, waardoor ze makkelijker een emotionele band kunnen en hij zich beter kan concentreren op de seksuele behoeftes van zijn vrouwelijke bedpartner.

Vitti noemt 3 uur in de middag het perfecte moment voor wat ‘afternoon delight’: omdat net dan het mannelijke en vrouwelijke libido synchroon lopen.

Helaas zijn we op dat tijdstip van de dag meestal niet samen. Maar: ook 07:00 uur in de vroege ochtend wordt gezien als een belangrijk piekmoment omdat bij ochtendseks zowel het mannelijke als het vrouwelijke lichaam dan extra veel sekshormonen én adrenaline aanmaken.

The Best Time to Have Hot Sex (and Libido Boosting Tips) from Lifetime Moms on Vimeo.

Lees ook:Vrouwen strippen voor het geld, mannen gaan bloot voor hun ego
Lees ook:Vrouwen willen avondseks, mannen willen ochtendseks
Lees ook:Lady GaGa: ‘JaJa ik ben Sir GaGa’
Lees ook:Steeds meer vrouwen aan de testosteron als opkrikker van het libido
Lees ook:Sexpresso

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>