‘Ik vrij veilig of ik vrij niet’ al 20 jaar

De AIDS-generatie weet niet beter: van seksen word je ziek, onvruchtbaar of ga je dood. Als je het zonder condoom doet dan. Om daarvoor te waarschuwen heeft de overheid campagnes over veilig vrijen in het leven geroepen: die ‘vieren’ nu hun 20ste verjaardag………..

Soa Aids Nederland trapt maandag voor het tweede achtereenvolgende jaar een campagne af met de slogan ‘Verneuk je nieuwe relatie niet met een oude soa’.

In 1987 begon het nog met de aloude metafoor voor seks: een animatie van een bloemetje en een bijtje. Inmiddels weet bijna iedereen dat seks hebben zonder condoom levensgevaarlijk kan zijn.

Maar toch stoppen veel jongeren na een paar maanden van een relatie met condoomgebruik. In de laatste voorlichtingscampagne luidt het advies dat beide partners zich eerst moeten laten testen voordat ze besluiten geen condooms meer te gebruiken.

Lees ook:Wie weten er meer over seks? De oudjes versus de jonkies!
Lees ook:Relatie is geen remedie tegen AIDS
Lees ook:Jonge vrouwen slikken het condoom niet
Lees ook:Onveilige seks met HIV-patienten kan wel
Lees ook:Nicolette Kluijver verzamelt condooms

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>