In Amsterdam Zuidoost kun je met vragen over seks naar de lovecoach

In huisartsenpraktijken in Amsterdam Zuidoost kunnen patiënten seksuele kwesties voorleggen aan een zogeheten lovecoach.

Bij doktersassistenten en praktijkverpleegkundigen die een speciale training hebben gehad, kunnen zij in de gezondheidscentra van Holendrecht, Venserpolder en Gooioord terecht met vragen over bijvoorbeeld de anticonceptiepil of soa’s of over problemen bij klaarkomen……….

Om jongeren naar de spreekuren te trekken, is er een campagne van start gegeaan onder scholieren in Zuidoost. Het project richt zich op Surinaamse en Antilliaanse jongens van 15 tot 25 jaar en meisjes en vrouwen van 15 tot 45 jaar. “Onder die doelgroep komt chlamydia en abortus gauw tot drie tot vier keer vaker voor”, zegt huisarts Jan Bergen van het gezondheidscentrum Venserpolder. Consulten van de lovecoach zijn gratis.

Een van de doelen is het terugbrengen van het aantal ongewenste zwangerschappen en soa’s. Lovecoach is een initiatief van de Gezondheidscentra Amsterdam Zuid-Oost (GAZO), Stadsdeel Amsterdam Zuidoost, zorgverzekeraar Agis en Soa Aids Nederland.

Een consult bij een lovecoach duurt 30 minuten. Langer dan de gebruikelijke, korte consulten bij een huisartsenpraktijk. “Patiënten durven lang niet altijd met hun huisdokter over seksuele kwesties te praten. Ze schamen zich en kijken bijvoorbeeld liever op internet. Naar een soa-test durven ze wel te informeren, maar vragen over hoe ze hun vriend of vriendin moeten bevredigen, zijn weer een brug te ver.”

In de wachtkamer is niet zichtbaar wie een afspraak heeft bij de lovecoach. “In de wachtkamer van de huisarts kun je natuurlijk ook gewoon zitten vanwege een griepje”, zegt Bergen.

Lees ook:Voor een soa-test moet je echt naar huisarts of GGD!
Lees ook:Amsterdam probeert met seks de museumnacht te verkopen
Lees ook:Neem vaker vagina in de mond!
Lees ook:Iets met bloemetjes en bijtjes?
Lees ook:En waarom ga jij naar de hoeren?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>