Studentes blijven steeds langer maagd

‘Het beste voorbehoedsmiddel is een aspirientje’, zei wijlen mijn grootmoeder. Om er snel bij te zeggen: ‘Zolang je em maar tussen je knieën houdt.’

Het was in een tijd dat zwangerschap nog als het grootste ‘gevaar’ werd gezien van seks bij jonge meisjes.

Inmiddels leven we in een wereld, waar al 25 jaar aids aanwezig is en waarin de media en het leven van alledag stijf staan van de seksualisering.

Leve de losbandigheid. Ja, maar meer door de ‘oudere jongeren’ dan door die jongeren zelf.

Het aantal 50-plussers dat seropositief is, stijgt in rap tempo, maar het grootste deel van de Amerikaanse studentes blijft bijvoorbeeld tot haar 18e maagdelijk…….

Zo blijkt uit onderzoek onder 2600 studentes van webmagazine HerCampus.com.

12,3% van de 2600 van de jonge vrouwen die nu tussen de 17 en 23 jaar zijn, werden op hun 17e ontmaagd, 9,,5% deed het voor het eerst toen ze 16 waren en 43% van hen is nog steeds maagd.

Reeds eerder werd opgemerkt dat het aantal seksueel actieve jonge vrouwen aan het afnemen is sinds eind 80′er jaren. Het aantal meisjes tussen 15 en 19 jaar dat minstens 1x seks had, nam af van 51% in 1988 tot 43% in de periode 2006-2010.

Onderzoekster Laura Lindberg: “Het is niet duidelijk of alle meisjes hun ontmaagding uitstellen, want onze enquête werd onder hoger opgeleide jonge vrouwen gedaan. Dat deze groep later met seks begint, kan komen door tal van redenen zoals het inkomen en het opleidingsniveau van de ouders.”

Stephanie Kaplan van het studentenmagazine verwoordt het als volgt “Het stigma rond maagd zijn verdween in de laatste jaren. Steeds meer meisjes wachten op ‘de ware’, in plaats van seks te zien als iets dat ze snel gedaan moeten hebben. Steeds meer studentes zetten dan ook hun carrière en studie op de eerste plaats. Ze maken liever indruk met goede cijfers dan met hoe vaak ze het al gedaan hebben.”

Lees ook:Studentes worden ‘sugar babes’ om studie te bekostigen
Lees ook:Oost-Europese prostituees rukken op
Lees ook:Meiden raken steeds jonger hun maagdelijkheid kwijt
Lees ook:Vreemde fetish: strelen van slapende studentes
Lees ook:Amerikaanse tieners doen steeds meer aan orale en anale seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>