Welke BN’ers komen er op Wereldaidsdag uit de kast dat ze hiv hebben?

Hello-GorgeousHello Gorgeous, een glossy magazine over leven met hiv, komt morgen, op 1 december Wereld Aids Dag met een speciale editie: ‘uit de kast met hiv’.

Hierin worden BN-ers met hiv opgeroepen dit bekend te maken…..

Dat meldt hivnet.org.

In het nummer staan veel persoonlijke verhalen van mensen met hiv die hier open over zijn, en er worden tips gegeven om uit de kast te komen.

Ook komen er mensen aan het woord die het nog geheim houden. Zij schamen zich er voor, of zijn bang voor de reacties van familieleden, vrienden en collega’s.

Bijvoorbeeld politieagent Dennis, die in het blad zegt: ‘Ik merk dat collega’s nog erg bang zijn voor hiv. Als we iemand moeten aanhouden waarvan in het systeem staat dat hij of zij hiv heeft, dan reageren ze enorm heftig en vol angst om het ook te krijgen.’

Veel mensen die leven met hiv zitten nog in de kast. Dit kan voor veel stress zorgen en dat heeft negatieve effecten op iemands fysieke en psychische gezondheid.

Mensen met hiv hebben last van verouderde beelden uit de jaren ’80 en ’90, zoals René Klijn in het programma van Paul de Leeuw in 1993. Het beeld van mensen die doodgaan aan aids klopt niet meer met de huidige medische situatie, waarin hiv een chronische aandoening is, waar doorgaans prima mee te leven valt.

Ook krijgen ze regelmatig te maken met onwetendheid van mensen die nog denken dat je hiv kunt krijgen door uit hetzelfde kopje te drinken en worden we vaak afgewezen voor seks of een relatie op het moment dat ze open zijn over hiv.

Hoofdredacteur Leo Schenk: ‘We hebben gezocht naar BN-ers met hiv, die hier open over willen zijn. Maar verder dan Oscar Hammerstein en Hans Kesting kwamen we niet. Er moeten er zeker meer zijn. Beroemdheden die zelf leven met hiv en open zijn, kunnen een enorm verschil maken in hoe de maatschappij hiv en leven met hiv ziet. Bovendien kunnen ze een rolmodel zijn voor mensen met hiv, die zich aan hen kunnen optrekken.’

Het magazine belooft de BN-ers die uit de kast willen komen een interview met mooie foto’s in een volgende editie.

Lees ook:Steven Tyler wint in de categorie ‘grootste penis bij rockmuzikanten’
Lees ook:Transgenders moeten emanciperen
Lees ook:Sekservaringen Nederlandse en allochtone jongeren verschillen sterk
Lees ook:Jim Bakkum gevraagd voor ‘Alle Dagen Seks’ met Arie Boomsma
Lees ook:Popstar Rebecca openhartig over haar SM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>