De Druiper wordt steeds on(be)handelbaarder

SoaGonorroe, de geslachtsziekte die mogelijk bekender is onder zijn plastische bijnaam is ‘De Druiper’, wordt langzaam maar zeker resistent tegen elke antibiotica.

Die bezorgdheid bestond al langer, maar is nu nogmaals bevestigd in een studie van het Amerikaanse Center for Disease Control (CDC) waarover The Verge bericht.

Vrolijk word je niet van de omschrijving van de symptomen van gonorroe. Dze soa zorgt voor een brandend gevoel aan de geslachtsdelen, pijn bij het plassen, afscheiding van pus (vandaar die bijnaam) en nog meer narigheid.

Op de lange termijn kan de ziekte leiden tot onvruchtbaarheid. Behandeling is dan ook onontbeerlijk, maar de bacterie die de ziekte veroorzaakt, is al immuun geworden tegen de meeste vormen van antibiotica.

Het CDC onderzocht Amerikaanse gegevens over gonorroe tussen 1991 en 2006. Daarmee konden de onderzoekers achterhalen hoe de ziekte resistent werd tegen het antibioticum ciprofloxacine. Sinds 2007 wordt het middel daarom zelfs niet meer gebruikt in de behandeling.

De gevolgen zijn zorgwekkend: omdat de behandeling langer duurt, hebben de patiƫnten meer tijd om de ziekte door te geven. Dat zorgt voor een stijging van het aantal ziektegevallen.

Voorlopig is de ziekte in Nederland en Belgiƫ nog goed te behandelen met de antibiotica voor eerste en tweede lijn (ceftriaxone en spectomycine). Maar er zijn in Frankrijk en Spanje reeds aanwijzingen van resistentie voor deze middelen.

Lees ook:‘De druiper’ is een soa die steeds lastiger te genezen is
Lees ook:De Druiper steekt zijn rotkop weer op en de antibiotica zijn een beetje moe
Lees ook:Super seksbacterie zaait paniek
Lees ook:Nieuwe soa-bacterie is dodelijker dan AIDS
Lees ook:De Druiper is bezig aan een nieuwe opmars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>