‘De druiper’ is een soa die steeds lastiger te genezen is

QueenVanwege toenemende medicijnen-resistentie is gonorroe een onbehandelbare ziekte aan het worden.

In Engeland neemt het aantal patiënten met de zogenaamde ‘superbacterie’ toe,

Chief Medical Officer Sally Davies vraagt alle huisartsen en apothekers om zeker de juiste combinatie van medicijnen voor te schrijven……..

Artsen constateren dat gonorroe, in de volksmond ‘De Druiper’ genaamd, zich snel ontwikkelt en ongevoeliger wordt voor antibiotica. Vorig jaar maart werd zelfs een resistente vorm van gonorroe in het noorden van Engeland ontdekt, die niet meer reageert op azithromycine, dat normaal in combinatie met ceftriaxone wordt voorgeschreven.

In haar brief schrijft Sally Davies: “Gonorroe kan een onbehandelbare ziekte worden door de ontwikkeling van een resistente streng van de bacterie.”

Normaal moet een injectie met ceftriaxone samen met de pil azithromycine ingenomen worden, maar dit gebeurt niet altijd bij alle patiënten. Door slechts 1 van de 2 middelen te gebruiken, is het makkelijker voor de bacterie om resistent te worden.

Gonorroe wordt veroorzaakt door de bacterie Neisseria gonorrhoeae. De infectie wordt verspreid door onbeschermde vaginale, orale en anale seks. Symptomen zijn een dikke groene of gele afscheiding van penis en vagina, pijn bij het plassen en tussentijdse bloedingen bij vrouwen. Ook komt het voor dat patiënten (bijna) geen symptomen hebben, maar ondertussen de bacterie wel verspreiden.

Gonorroe kan echter ernstige gevolgen hebben voor de algehele gezondheid, waaronder blindheid, ontstekingen van gewrichten en permanente onvruchtbaarheid.

Lees ook:Super seksbacterie zaait paniek
Lees ook:De Druiper wordt steeds on(be)handelbaarder
Lees ook:De Druiper steekt zijn rotkop weer op en de antibiotica zijn een beetje moe
Lees ook:De Druiper is volop terug en reageert niet meer op antibiotica
Lees ook:Aids is een chronische ziekte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>