Eerste Hulp voor gesnapte vreemdgangers: het internet vergeet niks

37 miljoen vreemdgangers waaronder zo’n 600 Nederlanders, ‘are caught with their pants down’ door de hack bij vreemdgangerssite AshleyMadison.com.

Aldus Dr. Yaniv Ehrlich van Columbia University New York.

Niet dat hij hen wil helpen of het wil goedpraten, maar het gaat wel om privacy.

Daarvoor heeft hij een soort van EHBO-kit ontwikkeld……..

“Ook al hoef je geen medelijden te hebben met de slachtoffers van de Ashley Madison-hack, mensen moeten zichzelf wel afvragen hoe zij zich zouden voelen als persoonlijke financiële of medische informatie op straat ligt. ”

Daarbij noemt Ehrlich vergelijkbare voorbeelden als bezoekers van de datingsite OKCupid of van een besloten steungroep voor homoseksuele tieners, of de patiënten van een afkickkliniek.

“Zoals artsen iedereen behandelen, zelfs terroristen en massamoordenaars, proberen we hulp te bieden op basis van onze kennis en ervaring met de technische aspecten van online privacy. En niet 39 miljoen mensen te veroordelen vanwege slechte beslissingen”, aldus Ehrlich.

Zo adviseert Ehrlich slachtoffers om na te gaan of hun gegevens zijn gelekt door te zoeken op sites die zoekopdrachten niet bewaren. Normale zoekmachines als Google zijn riskant omdat elke zoektocht wordt gematcht met een IP-adres en gekoppeld aan een e-mailadres.

“Zoek het mailadres dat je voor Ashley Madison gebruikt en kijk of je iets vindt. Om lekken verder zoveel mogelijk te beperken, raden we aan om te zoeken met StartPage, die geen privégegevens verzamelt. We raden ook aan om je browser op privémodus te zetten.”

Na de search moet het e-mailadres dat voor Ashley Madison werd gebruikt op zo veel mogelijk plekken verwijderd worden. “Posts en boodschappen die dat mailadres bevatten moeten gewist worden. Het doel is dat het risico verkleind wordt dat in de toekomst een Ashley Madison mailadres informatie over jou naar boven brengt.”

“Sluit het mailaccount en gebruik het nooit meer, en verwijder het van elk profiel dat zelfs maar een vaag verband heeft met persoonlijke informatie over jou bij Ashley Madison, inclusief uiterlijke details en ‘potentieel genante/belastende informatie’: chats, seksuele voorkeur, etc. Deze informatie kun je nooit meer verbergen, maar je kunt tenminste zien in hoeverre je blootgesteld bent.”

100% garantie kan Ehrlich niet geven. “Het internet vergeet niets”, waarschuwt hij nog.

Lees ook:600 Nederlandse vreemdgangers beleven benauwde momenten
Lees ook:Waar ter wereld bevinden zich de grootste schuinsmarcheerders?
Lees ook:Volgende stap Ashley Madison: prostitutie met elkaars vrouwen
Lees ook:Echte vrouwen zijn op Ashley Madison met een lampje te vinden
Lees ook:Hackers smijten gegevens van hardcore vreemdgangers op straat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>