Yoga verbetert zin in seks bij vrouwen aanzienlijk

Vergeet de roze Viagra. Hup, omarm de zonnegroet! Eeuwenoude Oosterse tradities deden het al vermoeden, maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen:,

Yoga verbetert het seksleven.

Het versterkt het verlangen, de opwinding, het orgasme en ook de tevredenheid ten aanzien van seks……………….

Voor een onderzoek van de Harvard Medical School werden 40 gezonde vrouwen tussen de 22 en 55 jaar oud gevraagd om gedurende 12 weken elke dag een uur lang 22 specifieke yogaposities te doen.

De oefeningen werden uitgekozen omdat ze een positief effect zouden hebben op buik- en heupspieren, spijsvertering, gewrichten en humeur.

Na de onderzoeksperiode bleek dat driekwart van de vrouwen een aanzienlijk beter seksleven had dan daarvoor. Uit de vragenlijsten die de vrouwen zowel voor als na de onderzoeksperiode moesten invullen, concludeerden de onderzoekers dat yogasessies het verlangen, opwinding, orgasme en ook de tevredenheid met de seks versterken.

Met name vrouwen ouder dan 45 jaar bleken aanzienlijke verbeteringen te ervaren.

Bij een beter seksleven houden de positieve effecten van yoga nog niet op. De ontspannende werking van yoga zorgt bijvoorbeeld voor een betere nachtrust. Zelfs 20 minuten per week kan je al sneller en langer laten slapen. Het lichaam kan zich tijdens zo’n nacht beter herstellen en de huid straalt veel meer.

Tenslotte blijkt yoga een positief effect te hebben op humeur en gemoedsgesteldheid. Of zou dat het gevolg zijn van een beter en intenser seksleven?

Lees ook:Het aantal vrouwelijke orgasmes is een graadmeter
Lees ook:Yoga voor nóg lekkerder seks
Lees ook:Drugs doen je seksleven verslappen
Lees ook:Minder calorieën geeft betere seks
Lees ook:Een yogasme is een orgasme zonder jezelf aan te raken

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Yoga verbetert zin in seks bij vrouwen aanzienlijk

  1. Pingback: Een yogasme is een orgasme zonder jezelf aan te raken | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>