Vrouwen komen door masturbatie anders klaar dan door seks met partner

Het is al vaker gezegd: de seksualiteit van mannen zit een hoop eenvoudiger in elkaar dan die van vrouwen.

Recent nog vergeleken wetenschappers het bevredigen van een vrouw met het besturen van een straaljager en die van mannen met het omzetten van een eenvoudige schakelaar.

Ook over de diversiteit van de vrouwelijke orgasmes schreven we hier bij seks.blog al eens.

Daar komt er weer eentje bij, namelijk dat de hersenen van een vrouw anders reageren op een orgasme wat zij zelf middels masturbatie en fantasie creĆ«ren dan een orgasme dat zij krijgen door te vrijen met een partner………..

Wetenschappers van de universiteit van New Jersey gebruikten hersenscans om te kijken naar welk deel van het vrouwelijk brein actief wordt wanneer ze seksueel opgewonden is.

Zo ontdekten ze dat een van deze trajecten geactiveerd wordt wanneer een vrouw alleen is en fantaseert. Het andere neemt over wanneer ze met een partner is. De wetenschappers voerden MRI-scans uit bij vrouwen die alleen tot een hoogtepunt kwamen, ze observeerden wat er gebeurde in hun hersenen.

Dit gaat gepaard met een explosie van activiteit in 30 delen van de hersenen. Onder meer de prefrontale cortex werd gestimuleerd, dit is het hersendeel dat complexe functies als de verbeelding, dwang en het maken van beslissingen controleert.

Dit impliceert dat de hersenen van vrouwen andere neurologische trajecten hebben bij het ervaren van genot wanneer ze alleen is en wanneer ze vrijt met een partner. Een orgasme bij soloseks ervaart ze dus anders.

Onderzoeker Kayt Sukel: “De informatie kan helpen bij het vinden van een behandeling voor vrouwen die geen orgasme kunnen krijgen. Maar het kan ook het seksleven van paren verbeteren.” Professor Komisaruk voegt daar aan toe: “Een orgasme is een speciaal geval van bewustzijn. Als er verschillende manieren zijn om een orgasme op te wekken, kunnen we beter begrijpen hoe we kunnen controleren wat we lichamelijk voelen.”

Deze studie geeft het tegenovergestelde aan van onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Die toonde aan dat de prefrontale cortex uitgeschakeld wordt wanneer een vrouw een seksueel hoogtepunt beleeft. Maar de deelnemende vrouwen hadden wel seks met een partner.

Wetenschappers probeerden in het verleden al gelijkaardige studies uit te voeren op mannen. Maar ze ondervonden hierbij heel wat moeilijkheden, omdat mannen het grootste deel van hun hersenen gebruiken tijdens seks en hun climax kortdurend is.

Lees ook:Klaarkomen in een MRI-scan van Universiteit Groningen levert nuttige ontdekking op
Lees ook:Hersenonderzoekster scant eigen orgasme
Lees ook:Wat een orgasme allemaal met de hersenen van een vrouw doet
Lees ook:Mannenhersenen krimpen van bikini’s
Lees ook:‘Van porna gaan vrouwen slechter zien’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen komen door masturbatie anders klaar dan door seks met partner

  1. Antonio

    O yeah, ik ben zo’n piloot.. Het is wel lekker hoe dan ook..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>