9 belangrijke redenen waarom mensen boven de 50 top seks hebben!

SexKitchenfloor

Vloerverwarming aan

Zie je er tegenop om 50 te worden en klinkt het wel heel oud? Dat is allang niet meer het geval.

50′ers zijn de nieuwe 30′ers en met de lange levensverwachting van dit moment zijn ze nog vol vuur en dat is merkbaar in bed……

Lezers van de Huffington Post sommen 9 redenen op waardoor het tussen de lakens zo vrolijk spettert bij de ‘oudere jongeren’ van nu.

1. Zelfvertrouwen: meer aan het eigen lichaam gewend, beter weten hoe je de andere kunt verwennen en er is geen schroom om erover te praten.

2. Spontaniteit: de kinderen zijn de deur uit en dat is een belangrijke rem op het seksleven minder. Waar en wanneer je maar wilt in huis.

3. Geen druk meer: seks is geen prestatie leveren meer. Het gaat om de kwaliteit in plaats van om de kwantiteit.

4. Zelfbevrediging: in hun jeugd durfden ze dat vaak nog niet goed genoeg, maar nu wel. Pas als je jezelf goed kunt plezieren, weet je ook hoe een ander dat kan.

5. Geen zwangerschap: behalve dat het belangrijk is om aan safe sex te doen is de anticonceptie natuurlijk van de lucht. Een belangrijke reden waardoor mannen en vrouwen onbekommerd seks kunnen hebben.

6. Spiritueel: op oudere leeftijd ben je minder slaaf van je hunkerende lijf. Daardoor krijgt de spirituele kant van seksualiteit en intimiteit ruimte.

7. Klaarkomen: ouderen kiezen beter passende sekspartners uit, laten zichzelf meer gaan, nemen er de tijd voor: met meer en diepere orgasme tot gevolg.

8. Geen tijdsdruk: de kinderen hoeven niet vroeg op, er is meer tijd voor elkaar, ook omdat 50-pluussers meestal niet meer ‘s avonds en in de weekenden beuken. Dat betekent uitgebreide vrijtijd.

9. Duidelijkheid: Pas na je 50ste, als je je ouders vaak al hebt verloren, snap je dat het leven voorbij raast en dat je moet genieten van de tijd die je hier en met je lief hebt.

En dan nog een 10e puntje:
Mensen van boven de 50 zijn vanuit hun seksuele jeugd niet gewend geraakt aan safe sex, met als gevolg dat dit een groep is waar op dit moment door wisselende contacten veel soa’s zijn. Bescherm je dus!

Lees ook:De sexy string is opeens een verguisd ding
Lees ook:Porno: overdaad schaadt
Lees ook:Celibaat: mooi gebaar in onze tijd
Lees ook:Sexcuses: geen koppijn, maar k•tkinderen
Lees ook:Minder calorieën geeft betere seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>