Mannelijk en vrouwelijk orgasme: de verschillen

Vrouwen komen minder makkelijk klaar als mannen.

Maar als ze tot orgasme komen, blijkt dit wel 8 tot 10 maal zo intens te zijn als bij mannen………

Dit blijkt uit onderzoek van Masters & Johnson.

Vrouwen beleven de seks op een andere manier als de mannen. Seks zit bij hen in de eerste plaats tussen de oren en daarna pas tussen de benen.

De hersenen zijn het belangrijkste orgaan bij de lustbeleving. Hier worden de signalen ontvangen en de hersenen beslissen hoe het lichaam reageert op prikkels als een streling of een kus.

Tijdens seks produceren de hersenen de hormonen dopamine en endorfine. Als je geluk hebt, vertalen ze de prikkels van seks in een weldadig gevoel of een hoogtepunt.

Maar de hersenen zijn vaak ook de reden waarom een vrouw niet klaar kan komen. Vrouwen vinden het moeilijk om seks los te koppelen van emoties. Als ze niet verliefd zijn op hun bedpartner of ze vertrouwen hem niet, is het voor hen moeilijk zich volledig te geven. Dit kan een orgasme in de weg staan. Toch is het niet zo dat vrouwen met een vaste relatie vaker tot een hoogtepunt komen.

Mannen beleven seks op een heel andere manier. Ze zien het als een middel om zich te ontspannen en te ontladen van stress. Vrouwen moeten juist eerst ontstressen voor ze in de juiste stemming kunnen geraken.

Lees ook:Het geheim van een orgastische vrouw zit tussen haar oren
Lees ook:Vrouwen gaan inderdaad ‘out of control’ als ze klaarkomen
Lees ook:Klaarkomen in een MRI-scan van Universiteit Groningen levert nuttige ontdekking op
Lees ook:Masturbatie geeft vrouwen het vaakst een orgasme
Lees ook:Het belangrijkste orgaan bij een orgasme is je brein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>