De Lente maakt ons geiler

Het begrip ‘lentekriebels’ kennen we allemaal.

Maar waar komen ze vandaan en wat maakt u anders zo rustige ‘onderdaan’ plots opstandig?

Het zijn de symptomen die in het voorjaar komen en gepaard gaan met een roder gezicht, een verhoogde hartslag, dagdromen en meer zin in seks.

Het is geen officiƫle aandoening, wetenschappers zijn nog maar net begonnen met het onderzoeken van de invloed van de seizoenen op ons humeur en libido.

Verschillende prikkels zorgen nu voor de aanmaak van meer hormonen.

1. Licht
Wanneer de seizoenen veranderen, reageert ons brein op de verhoogde hoeveelheid daglicht. Lekkerder weer doet ons meer naar buiten trekken. De biologische klok in onze hersenen, gaat af van de winterstand met veel aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Naarnamte het licht toeneemt tijdens de lente, produceert het lichaam minder, waardoor je minder slaap behoeft en meer bijslaap.

2. Sport
Wanneer het weer lekkerder is, worden we ook weer sportiever, zeker ook met het oog op komend badseizoen. Vooral buiten sporten geeft een verhoogde aanmaak van endorfine, wat een feel-goodhormoon is, de stijging van vitamine D en een verbeterde bloedcirculatie. Wetenschappers weten al langer dat sporten een efficiƫnt antidepressivum is.

3. Bloot
De mannelijke hersenen reageren voornamelijk of visuele prikkels. Ze zoeken altijd, onbewust of niet, naar vruchtbare vrouwen. Mannen kijken dus altijd eerst en denken dan pas na. Bij meer warmte, dragen vrouwen minder kleding en tonen ze meer van hun lichaam, waardoor de mannelijke opwinding stijgt.

4. Bloemen en bijen
In de lente zien we de natuur als het ware weer ontploffen. Alles: van bloemen en plantjes, van bijen en vogel en van lammetjes en kalfjes in de wei staat in het teken van voortplanting. Inspiratie genoeg. Goed voorbeeld doet goed volgen voor de mens.

“De temperatuur zorgt ervoor dat ons bloed dunner wordt en makkelijker overal komt”, aldus ook psychiater Bram Bakker bij RTV Noord Holland. “En dat geeft ons seksleven een boost. Gemiddeld worden we er geiler van.”

Lees ook:Voel je de lente al aan je libido?
Lees ook:Prikkelende plekken: hitsig stel ‘viert’ lente in park, compleet kantoor kijkt mee
Lees ook:Hoe heter, hoe beter. Ook voor de seks
Lees ook:Mannelijk en vrouwelijk orgasme: de verschillen
Lees ook:Mannen worden bloedjegeil van feromonen-panty’s!

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Lente maakt ons geiler

  1. Henri V

    Mooi weer :) voor buitenseks…..!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>