Sex- & dating-apps: niet zonder gevaar

Acteur Matthew Herrick is waarschijnlijk het slachtoffer van een wraakactie van zijn ex-vriend, die hij ook via Grindr ontmoette. Via dezelfde app zorgde de boze ex ervoor dat Herrick in de afgelopen 5 maanden wel 1100 mensen aan de deur kreeg die seks met hem wilden.

Daartoe maakte de afgewezen minnaar sinds oktober vorig jaar nep-accounts aan met foto’s en persoonlijke gegevens van Herrick. Die laatste sleept Grindr nu voor de rechter. Ook deed hij meerdere malen aangifte tegen de giftige ex.

Via het medium werd namelijk gevraagd om naar het Herricks huisadres te komen of naar een restaurant voor een seksafspraak. Soms kwamen er wel 16 mannen op 1 dag, die ook nog eens moeilijk van de deur te houden waren. De ex had ze namelijk wijs gemaakt dat Herrick van rollenspellen houdt en verkrachtingsfantasieën koestert. Meerdere malen werd het slachtoffer daardoor bijna verkracht en iemand wilde hem zelfs van het leven beroven.

De rechter moet nu bepalen in hoeverre de sex- & datingapp schuldig is. De wet bepaalt dat de bedrijven achter sociale media niet verantwoordelijk zijn voor content die door gebruikers gepubliceerd wordt. Maar advocaat Carrie Goldberg zegt bij CNN: “Die bedrijven verdienen geen bescherming wanneer hun producten gevaarlijk zijn.”

Homodatingapp Grindr kwam eerder negatief in het nieuws door een gruwelijke zaak in Groot-Brittannië. Stephen Port vermoordde zeker 4 jonge homo’s die hij via de app ontmoet had.

Lees ook:‘Laten we eerlijk zijn: iedereen kijkt tegenwoordig porno’
Lees ook:Wegen afgezet in verband met afgehakte penis
Lees ook:Vreemde fetish: seks door de brievenbus
Lees ook:Nymfomane Angelina Jolie-lookalike verkracht taxichauffeur
Lees ook:Jonge vrouw doet zich 3 jaar voor als man en ontmaagdt haar vriendin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>