Amanda heeft PSAS: 50 orgasmes per dag en al sinds haar 6e

Een 24-jarige vrouw heeft wel 50 orgasmes per dag als gevolg van een medische aandoening, waardoor ze constant seksueel opgewonden is.

Amanda Gryce zegt dat het zogeheten Persistent Sexual Arousal Syndrome (PSAS) haar leven verpest……………..

De ongecontroleerde orgasmes kunnen al veroorzaakt worden door kleine dingen als het rijden in een auto of het luisteren naar een harde bas.

In de Daily Mail vertelt ze: “Het kan overal gebeuren en het is gewoon een marteling. Ik kamp hier al mee sinds mijn 6e.”

Lange tijd leed Amanda in stilte aan PSAS, te beschaamd om het aan vrienden of familie te vertellen.

“Het gebeurt natuurlijk ook als ik met mijn vrienden ben of in openbare gelegenheden, erg pijnlijk en ook lastig om dan een glimlach op te zetten en te doen alsof er niks aan de hand is.”

Wanhopig probeert Amanda nu een broodnodige behandeling te vinden, na een constante strijd met artsen die de ziekte niet begrijpen of niet weten hoe het te behandelen.

Toch glooit er hoop voor het ‘opgewonden standje’ nu ze in contact is gekomen met bekkenbodemdeskundige Robert Echenberg. Ze hopen samen een manier te vinden om de orgasmes onder controle te krijgen.

“Na een consult met deze arts kwam ik erachter dat er manieren zijn om de intensiteit van de orgasmes te verminderen, ook al zal ik ze nog wel houden. Ik neem nu medicatie in om het gevoelige gebied te verdoven en volg gedragstherapie om mijn gedachten te sturen.”

Hiervoor moeten Amanda en haar vriend Stuart (22) zich wel onthouden van seksueel contact.

Het paar ontmoette elkaar 7 maanden geleden op een datingsite en ondanks het feit dat ze eerder seks hebben gehad, moeten ze nu tijdelijk celibatair leven.

“Het was wel lastig om mijn aandoening in het begin uit te leggen aan Stuart, ik wist niet zeker wanneer het juiste moment was en hoe hij zou reageren. Maar hij steunt me onwijs goed, begrijpt het volledig en is nu mijn rots in de branding.”

PSAS is een ‘vrouwelijke aandoening’ die voor constante genitale opwinding zorgt, ook al is daar geen aanleiding voor. De opwinding kan uren, dagen of zelfs langer aanhouden en zeer pijnlijk zijn.

Pogingen om het ongemak te verlichten door seks te hebben of klaar te komen helpen vaak niet en kunnen de symptomen alleen maar verergeren.

Er is geen genezing voor PSAS, maar er zijn wel een aantal manieren om de symptomen te verlichten zoals meditatie en bekkenbodemoefeningen, in combinatie met medicatie tegen de pijn. In Nederland is momenteel bij 20 vrouwen de diagnose PSAS gesteld.

Lees ook:Continu orgasmes na ongelukje met de Wii Fit
Lees ook:100 orgasmes per dag: prettig of rampzalig?
Lees ook:Vrouw met 100 orgasmes per dag pleegt zelfmoord
Lees ook:Als je PSAS hebt kom je continu klaar en dat is knap klote
Lees ook:Continu orgasme syndroom is eigenlijk onrustig genitaal syndroom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>