Moet jij ook huilen na de seks?

Ben jij ook weleens in huilen uitgebarsten na een heerlijke vrijpartij? Of werd je overvallen door enorm malancholieke gevoelens? Geen paniek: deze zogenaamde ‘post-sex blues’ vormen een bekend fenomeen dat regelmatig voorkomt bij vrouwen, maar ook bij mannen.

Het lijkt een paradoxaal om na bevredigende seks plots verdrietig te worden, maar het helemaal niet abnormaal dat euforie omslaat in het omgekeerde.

Professor Robert Scheitzer   van Queensland University of Technology in Australië, legt in de Daily Mail uit dat zo’n reactie niets is omn je zorgen over te maken. “Sommigen knuffelen graag na seks, anderen willen juist even alleen zijn en dan zijn er nog die kampen met post-sex blues. Dit heet de resolutiefase. Het duurt niet lang en gaat vanzelf weer over.”

Een onderzoek eerder dit jaar toonde aan dat mannen net zo goed als vrouwen met dit soort emotionele reacties kampen na het vrijen. Bedenk echter dat de zogenaamde ‘seksbleus’ ook een neveneffect zijn van een portie romantiek, en dat is een stuk minder onaangenaam.

Lees ook:Van een goed orgasme tuten je oren
Lees ook:Als je depri wordt na een orgasme
Lees ook:Kun je wel janken na het neuken? Dat is de post sex blues!
Lees ook:Post sex blues: als je depri wordt na de daad
Lees ook:Als de pollen rondvliegen stort het seksleven van hooikoorts-patiënten in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>